• 2 duże marchewki,
  • 1 szklanka kapusty pekińskiej,
  • 2 łodygi selera naciowego,
  • 1 mała cebula,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 2 plastry wędzonego tofu,
  • 1 łyżka oliwy z oliwek,
  • 1 łyżka sosu sojowego,
  • sól,
  • pieprz,
  • kolendra,
  • imbir.

Czosnek drobno posiekać. Do woka wlać oliwę, czosnek, ½ łyżeczki imbiru i smażyć ok. 1 minuty. Cebulę pokroić w półplastry i dodać do woka. Marchewki pokroić w słupki i dodać do całości. Smażyć ok. 5 minut na niewielkim ogniu. Seler naciowy pokroić w małe kawałki. Kapustę pekińską poszatkować. Seler, kapustę i sos sojowy dodać do całości. Dusić pod przykryciem ok. 10 minut, mieszając. Ser tofu pokroić na kawałki i dodać po 10 minutach. Doprawić do smaku solą, pieprzem i kolendrą.

175 kcal, 8 g b, 13g t, 11g w