• 50g suchego zielonego makaronu tagliatelle,
  • 2 garści kurek,
  • 2 garści rukoli,
  • ¼ małej cebuli,
  • ¼ kieliszka białego wina,
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego,
  • 1 łyżeczka startego sera Parmezan,
  • 1 łyżka oliwy z oliwek,
  • sól,
  • pieprz.

Makaron ugotować al dente w lekko osolonej wodzie. Cebulę drobno posiekać. Większe grzyby przekroić na pół. Kurki oprószyć solą i pieprzem do smaku i podsmażyć je na oliwie przez ok. 5 minut, aż będą szkliste i miękkie. Dodać cebulę, wino. Wymieszać. Powoli dodać jogurt. Przyprawić do smaku pieprzem. Całość jeszcze raz wymieszać. Dodać makaron. Wymieszać. Całość ułożyć na rukoli i posypać Parmezanem.

403 kcal, 11g białka, 14g tłuszczy, 51g węglowodanów