• 1 mały bakłażan,
  • 1 krótki ogórek,
  • 1 mała papryka czerwona,
  • 1 pomidor,
  • kukurydza małe kolbki konserwowe 3-4 sztuki,
  • 2 pieczarki,
  • ser feta 1 plaster,
  • oliwa z oliwek 1 łyżeczka.

Bakłażana myjemy, kroimy w niezbyt cienkie plastry, solimy, odstawiamy na 10 minut, po czym myjemy i osuszamy. Paprykę myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy na kawałki. Cebulę obieramy i kroimy w krążki, pieczarki kroimy w plastry. Ogórek kroimy wraz ze skórką. Przygotowane składniki oraz kostki sera feta i marynowane kolbki kukurydzy nabijamy na przemian na szaszłykowe szpadki, posypujemy ziołami, układamy na aluminiowej tacce, polewamy oliwą z oliwek i pieczemy na rozgrzanym ruszcie lub w piekarniku ok. 15-20 minut.

ok. 300kcal, 15,4g białka, 13,2g tłuszczu, 38,9g węglowodanów