• 1/2 małego brokuła (lub 1/2 opakowania brokuła mrożonego 400/450-gramowego),
  • 25g szklanki suchego makaronu,
  • 1 plaster świeżego ananasa,
  • 3 plasterki suszonych pomidorów,
  • 1 łyżka oliwy z oliwek,
  • 1 łyżka octu balsamicznego,
  • 1 łyżeczka miodu,
  • 1 łyżeczka musztardy,
  • pieprz.

Brokuła podzielić na różyczki i blanszować we wrzątku 2-3 minuty. Porwać na mniejsze części. Makaron ugotować al dente. Pomidory drobno pokroić. Ananasa pokroić w kosteczkę. Połączyć ze sobą oliwę, ocet balsamiczny, miód i musztardę. Całość wymieszać. Do brokuła dodać pomidory, ananasa i makaron. Doprawić do smaku pieprzem. Zalać sosem z oliwy, octu balsamicznego, miodu i musztardy. Całość wymieszać.