Zapraszamy na szkolenie z wykorzystania technik kuchni molekularnej w codziennej diecie. W trakcie dwugodzinnych zajęć przybliżymy Wam techniki przygotowania posiłków, opierające się na powolnym gotowaniu i pieczeniu w niskich temperaturach bez dodatku soli, wykorzystaniu metody sous-vide, czyli gotowania w próżni, która zapewnia wyjątkową delikatność potraw i jednocześnie pozostawia w nich cały smak, aromat i wartości odżywcze. Żeby zwiększyć Waszą motywację do odchudzania opowiemy jak przygotować smaczne desery na bazie agaru, nawet z dodatkiem bitej śmietany - szybkie niskotłuszczowe i bez dodatku cukru. Osobom, które muszą unikać węglowodanów czy glutenu zaproponujemy aromatyczne makarony przygotowane samodzielnie na bazie zielonej herbaty lub soku z warzyw. Można je podawać na zimno lub na ciepło; obie formy pozwolą urozmaicić codzienne jedzenie, a przy okazji obniżyć kaloryczność menu.
Szkolenie skierowane jest wyłącznie do pacjentów SetPoint, którzy aktualnie realizują minimum 4-tygodniowy program dietetyczny. Zasadniczym celem szkolenia jest zwiększenie efektywności kuracji dietetycznej oraz utrzymanie motywacji do realizowania założonego planu dietetycznego.
Zapisy przyjmuje Recepcja SetPoint po telefonicznym lub mailowym zgłoszeniu. W szkoleniu może wziąć udział maksymalnie 15 osób.
![]() |
Termin: 08.09.2016 Prowadzi: Alicja Kalińska dietetyk SetPoint |